Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

onsdag 27. oktober 2010

nobelpeaceprize.org kompromittering avdekket nytt hull i Firefox

I gårsdagens bloggpost kunne TSOC avsløre at hjemmesiden til nobelpeaceprize.org hadde blitt kompromittert, og ble benyttet til å spre malware til besøkende. Samtidig meldte vi i vårt daglige nyhetsbrev at TSOC hadde avdekket et nytt og ukjent sikkerhetshull i Mozilla Firefox. Det som med hensikt ikke gikk klart frem, var at disse to sakene var relaterte; nobelpeaceprize.org videresendte besøkende til en ondsinnet server i Taiwan vha. en skjult iframe. Besøkende fikk deretter servert javascript som utnyttet en hittil ukjent svakhet i Firefox.

Koblingen mellom kompromitteringen av nobelpeaceprize.org og Firefox 0-day exploiten ble bevisst unlatt offentliggjort av oss for å minimere risiko for spredning av 0-day exploiten.

TSOC har jobbet med denne saken siden mandag ettermiddag, og analyser av det ondsinnede javascriptet førte til at vi i løpet av natt til tirsdag ble klar over at det dreide seg om et nytt og ukjent sikkerhetshull i Firefox. Svakheten ble da meldt inn til Mozilla.

Det finnes foreløpig ingen patch for svakheten, og vi anbefaler derfor å benytte en alternativ nettleser inntil videre. Eventuelt kan man benytte NoScript, en Firefox-plugin som i praksis deaktiverer Javascript. Mozilla jobber fortsatt med å utbedre svakheten.

Ingen kommentarer:

 
>